lauantai 27. joulukuuta 2008

Aiheista ja linkeistä

Aiheita maailmassa riittää. Nykyään ihminen voi olla kiinnostunut ja harrastaa vain häviävän pientä määrää asioita. Tietoa eri asioita on aivan loputtomasti. Suurin haaste on saada tieto edes jotenkin järjestetty itselle niin, että oikean tiedon löytää silloin kun sitä tarvitsee. Netin vastaus tähän on linkitys eli viittaus sivulle jolla on tietoa halutusta asiasta. Käytännössä yhden aihepiirin tietoja on sadoilla eri sivuilla jo suomeksikin ja kun ottaa mukaan muita kieliä niin sivujen määrä noussee kymmeniin tuhansiin.

Yksi keino jäsentää tietoa on etsiä tietoa avainsanoilla jollain hakukoneella, Googlella, Yahoolla tai msn livellä. Joskus tieto löytyy helposti varsinkin, jos kyse on sirpaletiedosta kuten "Mikä on Ranskan pääkaupunki?". Monesti joutuu kahlaamaan lukuisia sivuja hakutuloksesta ja tekemään useita hakuja eri avainsanoilla. Kun sopiva sivu löytyy niin tieto siitä kannattaa tallettaa johonkin. Käytin bookmarkkeja useiden vuosien ajan ja lopulta kyllästyin siihen, että ne eivät koskaan olleet saatavilla kun niitä tarvitsi. Ne olivat joko eri koneella tai vain eri selaimessa. Wintoosan on joutunut asentamaan monta kertaa uudestaan ja bookmarkkien varmuuskopiointi on asia joka helpoimmin unohtuu.

Tähän tarpeeseen olen luonut nämä sivut. Linkkien lisäksi myös itse aiheesta on voinut kerätä tietoa. Ja toiveena vielä olisi, että näille sivuille eksyvä toisi näille lisäarvoa kommenttien ja linkkivinkkien muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosikki (C) 2008